Voor revalidatie kunt u ook terecht bij Fysio Effective. Denk aan revalidatie na bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup. Ook met revalidatie na bijvoorbeeld een ongeval of blessure kunt u bij ons terecht. Tegenwoordig kunt u ook bij ons terecht voor revalidatie na een corona besmetting. Onze fysiotherapeute Ineke is hierin gespecialiseerd. Ook bij aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson of multiple sclerose (MS) kan fysiotherapie hulp bieden. Hierbij gaat het niet om verbetering, maar om het behouden van de mogelijkheden of het vertragen van de achteruitgang.

Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met het revalideren van patiënten na reconstructie van de voorste kruisband, een gewrichtsvervangende operatie (zoals een nieuwe heup, knie of schouder) of aandoeningen als een beroerte. Naast de praktische ervaring beschikken onze therapeuten over voldoende theoretische kennis.

Bij revalidatie is het hoofddoel vaak om zo snel mogelijk weer pijnvrij en zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Dit alles gebeurt binnen uw eigen grenzen en mogelijkheden. De specifieke doelen van de revalidatie zal u samen met uw fysiotherapeut opstellen. Er zal een plan worden gemaakt om uw dagelijks leven weer te hervatten met zo min mogelijk beperkingen.

Tijdens uw revalidatie zullen wij regelmatig een tussenevaluatie inplannen. Zo kijken we of de doelen eventueel bijgesteld moeten worden. Ook kunnen wij het herstel op deze manier goed in kaart brengen. Hierbij zullen we gebruik maken van verschillende meetinstrumenten die voor u van toepassing zullen zijn. Meten is weten!

Voordat u een operatie in gaat, is het belangrijk om fit te zijn. Dit zorgt ervoor dat uw herstel sneller zal gaan en dat u eerder op het gewenste niveau terug zal zijn. Ook voor pre-operatieve fysiotherapie kunt u bij ons terecht. Het trainen voorafgaand aan een operatie is gebaseerd op het “better in, better out” principe.

verzekering

U kunt het best aan uw therapeut vragen hoe u verzekerd bent. Dit verschilt per aandoening. Om met ondersteuning van onze fysiotherapeuten te revalideren, heeft u een verwijzing nodig. Indien u niet de mogelijkheid heeft om naar onze praktijk te komen, behandelen wij ook aan huis.