Massage is één van de middelen die de fysiotherapeut kan gebruiken als behandeling. Met de handen oefent de therapeut druk uit op de weefsels zoals de huid, spieren, pezen, gewrichtsbanden en bindweefsel. Met bepaalde bewegingen kan de therapeut de weefsels beïnvloeden. Ook zullen de spieren beter doorbloed worden en afvalstoffen afgevoerd worden. De eerste dagen na de massage kunnen de spieren wat beurs aanvoelen. Massage zal echter geen lange termijn oplossing zijn, omdat de oorzaak van de klachten niet weggenomen zal worden.

Een massage kan gedaan worden voor verschillende doeleinden,  er kan gezorgd worden voor een verbeterde doorbloeding, ontspanning van spieren, verhelpen van verkrampingen, vocht en afvalstoffen afvoeren en blokkades en knopen laten verwijderen.

Bij ons kunt u terecht voor ontspanningsmassage of sportmassage. Deze massages vallen niet onder fysiotherapie en zullen dan ook niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Indien massage wordt ingezet als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling, wordt deze wel vergoed.

MassageSport- en ontspanningsmassages zijn twee verschillende dingen. Een sportmassage is niet alleen nuttig bij sporters, maar ook mensen die last hebben van de spieren, hoofdpijn of bijvoorbeeld nekklachten zijn vaak gebaat bij een sportmassage. Een sportmassage is een stevige massage die de doorbloeding van de spieren flink verbetert en de spanning in de spieren vermindert, door deze techniek worden ook afvalstoffen beter afgevoerd. Bij een ontspanningsmassage wordt er minder druk uitgevoerd, zodat u zich compleet kunt ontspannen.

Ontspanningsmassage

U kunt bij ons terecht voor een ontspanningsmassage van 30 minuten of 60 minuten. Deze zal zacht zijn en geen pijn doen.

De therapeuten zullen met name gebruik maken van lange strijkingen, zachte knedingen en zachte trillingen. Er wordt rijkelijk gebruikt gemaakt van een massage-olie zonder geur en kleurstoffen.

De massages zijn zeer geschikt voor mensen die last hebben van stress door een drukke periode, hoge fysieke belasting of misschien houdt u gewoon meer van een zachte massage dan een stevige massage.

Sportmassage

U kunt ook bij ons terecht voor een sportmassage. Een sportmassage is een stevige massage van bijvoorbeeld bovenbenen, kuiten, rug of armen.

De massage is bedoeld om afvalstoffen af te voeren voor na of tussen 2 sportmomenten in. Met name voor beginnende sporters of sporters of een lager niveau kan een sportmassage 1 keer per 3 tot 4 weken de kans op blessures drastisch verminderen.

Onze therapeuten/masseurs hebben veel ervaring met sporters op laag en hoog niveau.